lördag 20 januari 2018

Ny TV-leverantör

Bredbandsbolaget kommer att ta över från Canal Digital Kabel-TV i våra fastigheter från den 26 februari. Det betyder att vi kommer att få Bredbandsbolaget som ny leverantör av digital-tv. Medlemmarna kommer fortsätta att ha samma kanalpaket som tidigare.

För att fortsätta se på tv behöver alla medlemmar registrera sig hos Bredbandsbolaget. Detta görs enkelt genom att fylla in dina uppgifter i formuläret på bredbandsbolaget.se/registrera









Information från Bredbandsbolaget

Vi önskar att du gör registreringen senast den 9 februari. Skulle du inte ha möjlighet att göra detta till den 9 februari så går det bra att göra det fram till bytesdagen. Men om det skulle visa sig att din utrustning behöver bytas ut, så behöver vi tid på oss att skicka ut ny utrustning till dig, därför uppmanar vi till en så tidig registrering som möjligt. Registreringsformuläret kommer efterfråga serienummer på din befintliga box samt nummer på ditt programkort. På registreringssidan efterfrågas även lägenhetsnummer. Om just ditt nummer saknas är det inget som påverkar tjänsten. Saknas ditt lägenhetsnummer - välj valfritt lägenhetsnummer för att komma vidare med registreringen. Det finns vissa tv-boxar som inte kommer fungera efter bytet, om du har en sådan får du mer information om det i nästa brev (förutsatt du har registrerat dig).

Har du en tjänst utöver det som ingår i det som din fastighetsägare/ samfällighetsförening erbjuder, till exempel en extra kanal eller ett kanalpaket? Då har du redan fått ett brev från oss med information om hur flytten går till och behöver inte registrera dig.

Om du saknar dator/internetuppkoppling så kan du få hjälp med registreringen över telefon på 0200-116 500. Du kommer behöva ha serienummer på tv-box samt programkortet tillhanda när du ringer. 

På flyttdagen

Efter kl. 18.00 på bytesdagen behöver du göra en fabriksåterställning på din tv-box för att få tillgång till alla kanaler. Information om hur du gör en fabriksåterställning på just din box finns på: 

Frågor/Svar:


  1. Kommer jag ha samma kanaler som tidigare efter flyttdagen?
    Svar: Ja, samma kanalutbud som tidigare
  2. Vad händer om jag inte registrerar mig?
    Svar: Använder du en tv-box kommer tv-kanalerna sluta fungerar (Om du tittar på tv direkt via antennkabel från väggen så finns kanalernakvar på samma plats som innan bytet).
  3. Vad händer om jag inte fabriksåterställer boxen på bytesdagen?
    Svar: Kanaler kommer saknas
  4. Hur gör jag en fabriksåterställning på min tv-box?
  5. Jag har en inspelningsbar box, försvinner mina inspelade program om jag fabriksåterställer
    Svar: Nej, följ bara instruktionen för Humax CDIG 2000, eller ADB-5720
  6. Jag har autogiro idag för betalning av tilläggstjänster, flyttas även den?
    Svar: Ja, den flyttas automatiskt över till Bredbandsbolaget.
  7. Jag har en TV som bara har SCART-ingång men inte HDMI
    Svar: De nya boxarna levereras bara med en HDMI-kabel. Har din tv bara en SCART, måste du ringa oss på 0200-116 500, då skickar vi en adapter kostnadsfritt till dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar